Regen regen regen - Reisverslag uit Sydney, Australië van Alexandra Weeber - WaarBenJij.nu Regen regen regen - Reisverslag uit Sydney, Australië van Alexandra Weeber - WaarBenJij.nu

Regen regen regen

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

18 November 2008 | Australië, Sydney

Hier een berichtje uit hettt... Al dagen regenachtige Australie! Ben om precies te zijn nu in Surfers Paradise, maar de surfers zijn nergens te bekennen en een Paradise kan je het nu ook even niet noemen! Maar ik zal eerst even de afgelopen dagen vertellen.. Het lijkt voor mij trouwens alsof ik al weken weg ben! Vorige week maandag stapten Anne en ik samen in de bus naar Gerroa, waar we 4 dagen heerlijk gesurft hebben on Seven Mile Beach! Echt een suuupermooi strand, en het surfen was zo gaaf! Onze dagen zagen er een beetje zo uit:
's Morgens met zn allen ontbijt, dan 2 uur surfen, dan ging voor de lunch de bbq al aan, daarna nog 1 a 2 uurtjes vrij en dan weer 2 uur surfen! Daarna bbq en lekker chillen, of filmpje kijken. Dinsdag avond naar the most exciting pub ever geweest! Zonder muziek, en toen we met ze 15en buiten zaten klaagden de buurt dat er geluidsoverlast was! Dus toen zijn we vertrokken, nog even met zn allen op het strand geweest snachts, zo zagen de surfdagen eruit! We surfden steeds op verschillende tijden, soms ook met zonsopgang en zonsondergang, echt prachtig!!!! We sliepen in een 4p dormroom, samen met 2 Amerikaanse meisjes, heel gezellig gehad! En op het surfcamp natuurlijk ook weer veel gezellige mensen leren kennen. Met 3 andere gasten zijn we naar Byron Bay vertrokken, waar we 3 dagen met zn allen rondgehangen hebben. Ook ontzettend gezellig gehad daar (alles is hier gezellig!). 1 avondje naar de Cheecky Monkeys geweest, the place to be hier, en de eerste 2 dagen op het strand en in het zwembad doorgebracht. Tot het ging hozen en dat zo ongeveer aan de hele oostkust aan de gang is! Gister hebben we weer afscheid genomen van onze 'mates' en zijn Anne en ik verder vertokken naar Surfers Paradise. Even snel een pizza'tje gegeten en toen zijn we ons bed ingekropen om er vervolgens 13 uur later pas weer uit te komen! Toen begon het disaster.. Via een travelagency hadden we vouchers gekregen voor een goedkope overnachting in een ander hostel. Onderwerg naar het andere hostel begon het zo hard te gieten dat we eerst een uur in een busstation geschuild hebben, toen voelde we ons pas echte backpackers. Toen we eenmaal in het hostel aankwamen (ik krijg al weer jeuk als ik er aan denk) wou ik voor t eerst naar huis! We kwamen een 18p dorm binnen, vergelijkbaar met probably het meest ranzige studentenhuis in NL dat er maar bestaat. Volgens mij kan je er de vlooien zien rondspringen. Anne en ik zijn op bed neergeplofd en hebben eerst 10 min met grote ogen rond zitten staren. Toen ik mijn tas op wou bergen en de locker opendeed, lagen er zo'n 10 krioelende insecten me op te wachten. Toen zijn we maar snel het hostel uitgerend en nu moeten we ons de hele dag zien te vermaken in cafeetjes, de subways, noodelbars en dat soort dingen. En dan staat voor over een paar uur onze vlooiennacht op de planning! Morgenochtend hebben we de eerste bus naar Brisbane, maar een van onze Dutchiefriends belde net dat er zojuist een kleine orkaan over Brisbane getrokken is! Dus dat zijn allemaal wat tegenvallers, maar gelukkig hebben Anne en ik het samen echt heeeel erg gezellig!
Vandaar dat we ook gister definitief besloten hebben om de oostkust samen te doen. We zijn naar een travelagency geweest en hebben een aantal gave trips geboekt! Zoals self-driving 4wheeldrive naar Fraser Island, een 3-daagse boottrip (incl. jacuzzi on board!) naar The Whitsundays, een 3 daagse jungletrip naar Cape Tribulation, the place where the rainforest meets the reef! En tenslotte hebben we nog een 4 daagse duikcursus in Cairns geboekt om onze PADI te halen! Klinkt allemaal goed he?! Vervolgens zijn ook al mijn andere plannen omgegooid want ik ga ook nog naar de westkust maar dat horen jullie allemaal later nog!
Liefs

• 18 November 2008 - 07:05

Anne, Je Travelmatie:

Heey gezellig travel matie van me, wat een orgineel stukje tekst zeg;-) Grapje. Zullen we een kilo popcorn gaan wegwerken in de bios vanavond? Daarna nieuwe vrienden zoeken op de bowlingbaan.. In ieder geval zo lang mogelijk uitstellen om naar dat vieze hostel te gaan, allee!!
    Groetekus,
    Anne

• 18 November 2008 - 07:06

Anne, Je Travelmatie:

Groetekus,
    Anne

• 18 November 2008 - 07:40

Marja:

Live aan de telefoon net kreeg ik al de kriebels over mijn lijf. Wat een verhaal: ga dat bed maar niet in! Misschien nog ergens een leuke B&B of ander hostel? Rest hebben we al besproken, dus nogmaals hele dikke kussen!!!

• 18 November 2008 - 08:42

Lotte:

Wauw wat een gaaf verhaal! Wat heb jij het toch slecht, bah. Oke dat hostel en de regen is balen maar de rest compensteert mooi! ;) Heel erg veel plezier!

• 18 November 2008 - 08:59

Ingrid:

Zo te horen heb jij het wel giga naar je zin daar in Aussie. You go girl ! 'Wel heel blijven hé. We horen het wel weer. Veel fun. XXX van IK<> en the Holidaydancers. Kan je ons daar by the way niet ff promoten. Een tourneetje is altijd leuk. Vinden we niet erg hoor. Groetjesssssssss