BRISBANE!!! De stad van.. - Reisverslag uit Noosa Heads, Australië van Alexandra Weeber - WaarBenJij.nu BRISBANE!!! De stad van.. - Reisverslag uit Noosa Heads, Australië van Alexandra Weeber - WaarBenJij.nu

BRISBANE!!! De stad van..

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

23 November 2008 | Australië, Noosa Heads

Veel mooie gebouwen van verschillende architecturen, veel mooie winkels, een heeerlijke sushitent waar iedereen buiten voor in de rij staat, ontzettend gezellige pleinen met zonnige terrasjes en livemuziek, een strand midden in de stad, een rainforest, leuke artmusea ennn orkanen!
Echt de leukste stad waar ik ooit geweest ben, ben helemaal verliefd! Maar hoe kon het ook anders dat Anne en ik midden in een hevige storm belanden..
Na een hele dag zon liepen we om half 7 savonds terug naar ons hostel toen de lucht ineens donker werd. Voor we het wisten moesten we al rennen voor de regen. Maar binnen no-time werd de regen dikke hagelstenen, blauwe lucht werd zwart en er kwam hevige onweer bliksem en onwijs harde wind! We zijn snel naar een bushokje gerend om te schuilen, waar we met 4 anderen op een kluitje stonden, omdat de hagel zo'n pijn deed op je huid!De wind werd zo erg dat voor onze neus een halve boom afbrak en neerviel! (Ja niks is overdreven, we hebben de wegsleepdienst met diezelfde boom de volgende dag op de foto staan!)
Dus dat was weer een avontuur om thuis te komen! Verder is Brisbane zoo gaaf, ben echt verkocht. Terwijl het zo helemaal niet aangeschreven staat, maar het is wel een stad die heel erg in opkomst is. Nou ik zou er zo naartoe verhuizen!
Volgende dag zijn we naar Noosa gegaan, hier heb je echt een prachtig National park, waar we vandaag een paar uur in gewandelt hebben. Echt de mooiste stranden en wateren, waar dan maar max 20 mensen zijn! (In NL zou het volzitten!) Zou jullie graag allemaal laten zien hoe het eruit ziet! Daarna nog een beetje gesurft. Hebben hier 2 canadese jongens als kamergenoten waar we mee zijn gaan stappen gisteravond en de avond ervoor lekker in de bar gezeten. Leert hier zoveel mensen kennnen, bijna niet meer bij te houden!! Ga nu lekker Noedelsoep maken, cheap and easy!! Hoorde dat het sneeuwde in NL?Daar ben ik toch wel een beetje jaloers op hoor! De winkels staan hier helemaal vol met kerstspullen, maar kan me nog niet echt indenken hoe dat is met de stralende zon erbij! Morgen vertrekken we naar Hervey Bay om dinsdag aan onze 4wheeldrive trip naar de Fraser Islands te beginnen! Jullie horen volgende week of we alle spinnen overleeft hebben, want we gaan camperen op het strand!

• 23 November 2008 - 08:39

(t) Yvonne H:

Wat een avontuur weer,om zo'n orkaan mee te maken. Op dat moment beangstigend(denk ik) maar achteraf bijzonder om meegemaakt te hebben.
    Blijf maar niet te lang in Brisbane, voordat je echt verhuisplannen krijgt.
    groetjes en een hugh van (t) Yvonne

• 23 November 2008 - 09:21

Marja:

Hee, daar had je het op msn niet over: verhuizen naar Brisbane! Dan wil ik nog wel een keer met je mee t.z.t. als je heimwee krijgt, als je verhuizen maar uit je hoofd laat!!! Rest is allang gezegd tijdens ons uurtje msn, dus nogmaals veel plezier in Noosa en straks op Fraser Island, dikke kussen

• 23 November 2008 - 10:34

Huub:

Hoi dropje,

wat een avontuur weer. En alweer een bushokje waarin je schuilen moet voor de regen. Heb je al eens eerder gedaan -;)Zeg, hoezo verhuizen naar Brisbane? Als je dat maar laat hoor! Hoorde van mama dat je toch maar besloten had om een ander hostel te nemen. goed hoor.

Dikke kus, papa.

• 23 November 2008 - 11:16

Thomas:

Mooie verhalen he! Ben benieuwd naar de foto's, vooral die van de vele mooie gebouwen ;). Hier sneeuwt et idd, maja je weet hoe et is in nederland, die sneeuw is na een dag weer weg dus het is vooral heel nat en koud :( Zijn de party's ook een beetje vet daarzo? Veel plezier op je verdere avonturen!!

Spreek je snel, xxx

• 23 November 2008 - 12:30

Timo:

LEX!
    wat gaaf wist niet dat jij ook een culturele kant had:P de foto's zien er prachtig uit! have fun x

• 23 November 2008 - 14:29

Opa En Oma :

fijn dat jij niet zo ging als de boom .pas goedop je zelf .wij kunnen sneeuwballen gooien het is hier prachtig wit van de sneeuw maar daarom ook koud
    we denken aan je woensdag gaan wij met ons gezin uit eten maar zonder de kleinkinderen dus mis je daar niet aan
    lieve dikke kus van ons

• 23 November 2008 - 15:19

Daphne:

Owww ik kom denk ook maar daar naar toe, lekker surfen en mooi weer. Nog even en we kunnen hier snowboarden als we bergen hadden gehad, ook leuk maar geef mij maar dat mooie weer!

• 23 November 2008 - 16:45

Thijs:

Off course fraser island. Dat is echt onwijs leuk om te doen, moet je proberen om met alle auto's beetje bij elkaar te blijven, savonds lekker bij kampvuur op het strand zitten. Leuk dat je Brisbane zo mooi vind, heb daar O&N gevierd. Waar ga jij dat vieren denk je? Kus

• 23 November 2008 - 20:28

Lotte Bosman:

Nog voor ik je stukje las had ik alle verhalen al aan de ontbijt tafel gehoord! ;) Gaaf hoor allemaal! Heel erg leuk! De grote kaart staat nog steeds in de keuken en we volgen je dan ook op de voet.

Dikke kus

• 24 November 2008 - 10:14

Souraya:

Lieve schat, zo leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Foto's foto''s foto's!! Ben benieuwd :D:D:D Dikke kus

• 24 November 2008 - 12:41

Rene De Zeeuw:

hoi Alexandra,

Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Natuurlijk had ik niet anders verwacht.
    harvey bay staat mij bij als feestpaleis, maar dat is natuurlijk alweer een paar jaartje geleden.

groeten rene