Fraser Island & 1770
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
30 November 2008 | Australië, Sydney
Misschien denken jullie wel: alweeer een berichtje.. Maar ik heb weer zo'n leuke week achter de rug dat ik jullie mijn avonturen down under graag wil vertellen!
Maandagavond hadden we een introductie voor Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld, waarna we de trip helemaal niet meer zagen zitten! We werden namelijk geinformeerd dat er slangen zijn, het er vol zit met spinnen, vrouwen niet alleen mogen lopen anders worden ze aangevallen door dingos, en als je naar de wc moet dan moet je een gat graven van 50 cm in het zand, we gingen namelijk kamperen in tenten op het strand.
Dinsdagochtend was het dan zover, we gingen met onze supergave knalroze 4wheeldrives naar Fraser! Op de boot heb ik voor t eerst dolfijnen gezien, erg leuk! Toen we aankwamen zijn we naar Lake Birrabeen geweest, heel erg mooi meer, waar we lekker gezwommen hebben. Toen werd het tijd om door de bush bush naar het strand te rijden om voor 5en (het wordt daar vroeg donker) onze tenten opgezet te hebben. Wat een weg! De grootste hobbels en kuilen zijn we doorheen gereden (onze eigen volkswagen busje zou het niet trekken!), de tassen werden letterlijk door de auto geslingerd. Af en toe moesten we ook even de autop uit om te duwen als we weer eens vastzaten in het zand. We waren met 3 auto's met ieder 9 personen, de onze had er 8 dus dat was lekker! De 1e avond hebben we de hele groep langs het strand gecampeerd, eest lekker gebarbequed, daarna (uiteraard met veeeeeel bier en wijn, maar dat moeten jullie overal bijdenken) gitaar gespeelt en gezongen, het echte kampvuur idee! Al gauw kwamen de eerste dingo's op het eten af! Ze liepen gewoon 2 meter van iedereen af, op zoek naar eten. De volgende morgen werden we om 6 uur wakker, liepen we onze tent uit en zagen helemaal alleen aan een prachtig groot strand de zon opkomen. De 2e dag viel de helft van de groep uit door katers, de andere helft hebben een wandeling gemaakt door Eli Creek, het Shipwreck bezocht, een grote rots (indian Heads) beklommen, en daarna lekker afgekoeld in de Champagne Pools. Soort door de natuur gevormde zwembaden waar de zee zijn water overheen spuit alsof het dus champagne is. Savonds zijn we de andere auto's kwijt geraakt dus sliepen we met zn 8en langs het strand. Het was trouwens een hele rit de 2e dag, want toen reed een italiaan in onze auto, die de australische verkeersregels niet snapte en wij ze niet uit konden leggen omdat hij geen engels kon. Hij wilde zelfs op zijn hand left en right schrijven, omdat ie niet wist wat wat was. Dus dat was nog een spannend tochtje af en toe met aan de linkerkant van de weg rijden en tegenliggers! De 3e dag zijn we nog naar Lake mcKenzie gegaan, om lekker te zwemmen. Het was een prachtige en superleuke trip, maar we waren toch blij toen we na 3 dagen eeeiindelijk weer konden douchen en naar een normale wc konden!
Vrijdagmiddag hebben we de bus genomen naar Agnus Waters/1770. We kwamen aan in het Australische Kockengen, alleen viel hier het bereik van onze mobiel helemaal weg. En we zaten ver weg van het strand en de winkels. Bovendien hadden we afgesproken met 2 franse jongens, een duitser en een italiaan die we ontmoet hadden op Fraser, om savonds uit te gaan. Maar omdat we geen bereik hadden konden we niet bellen, dus we zagen onszelf al 2 dagen in ons hostel zitten, te tijd zien wegtikken! Maaarrr toen we savonds in de keuken stonden (gelukkig hadden we al eten gekocht anders waren we ook nog verhongerd zonder winkels in de buurt) hoorden we opeens in de verte: Dzsoe joe kznoow tze rezeption? En ja hoor, daar waren onze franse vrienden!! Zij waren dus samen met die duitser en italiaan in hun eigen campervan gekomen, en 5 keer 1770 doorgezocht tot ze ons gevonden hadden! Hoe leuk!! We hebben met hun onze weinige pasta gedeeld, waarna we ongelofelijk op ons kop kregen van het hostel dat we vreemden binnenhaalden, en toen zijn we naar het strand gegaan. Weer lekker gechilld met gitaar en zang, want dat is namelijk een van die franse jongens die ongelogelijk mooi kan zingen en spelen. En daar was mijn 1e echte gitaarles! Inmiddels speel ik Wonderwall van Oasis, Wish you were here van Pink Floyd, Save Tonight van Eagle Eye Cherry en Zombie van the Cranberries op de gitaar (Ik heet nu Tze liettel star)!! Gister hebben we weer de hele dag met zijn 6en opgetrokken, het was niet heel erg lekker weer dus we hebben smiddags in een park gelunchd, en savonds bij 1 van die jongens die, omdat de dorms vol waren, een superluxe appartement met bbq had, daar gebbqd. Was echt een superdag! Savonds weer tot laat gitaar gespeeld en buiten gezeten, gister was de mooiste sterrenhemel buiten die ik oooit gezien heb, zoveel sterren!! Vandaag was het dan ook straaalend weer, en hebben we met zijn 6en lekker de hele dag op het strand rondgehangen. Lekker zwemmen, zonnen, bodyboarden, lummelen met appels (aangezien een tennisbal natuurlijk te duur is om te kopen;) ). We hebben net afscheid genomen van onze nieuwe italiaanse en franse vrienden, wat heel erg jammer was! Ze vertelden ons nog dat ze het er in de camper over hadden gehad hoe leuk ze het vonden om met ons op te trekken, echt leuk om te horen!! Met de duitste jongen pakken we strakjes de nachtbus naar Airlie Beach, om dinsdag aan onze boottocht naar de Whitsundays te beginnen! Dus na deze leuke week ligt er weer een leuke trip voor ons in het verschiet!!
Hoop dat jullie het leuk vinden om mijn verhalen te lezen, maar ik ben uiteraard ook heel benieuwd hoe het met jullie is!!! Dus denk vooral niet dat Nederland te saai is, want ik vind het leuk om te horen wat jullie allemaal beleven!
Liefs
30 November 2008 - 09:25
Kristel:
hee lex
super leuk om alles te lezen maar hier is het inderdaad saaai & koud
ikmisje
liefs
kristel -
30 November 2008 - 10:00
Marja:
Inderdaad super jouw verhalen! Tot morgen! dikke kus -
30 November 2008 - 10:30
Elodie:
Lieverd, wat een geweldige verhalen! Zo leuk om het allemaal te lezen... geniet van alles en pas goed op jezelf. We mailen. Dikke, dikke kus, Elodie -
30 November 2008 - 10:36
Melissa:
Lieverd! wauw, wat een verhalen weer zeg!! echt helemaal super! :D
geniet er van!
Dikke kus -
30 November 2008 - 11:12
Huub:
Hey there liettel zstar,
I'm surprised. Lees dat je iedere dag BBQ-ed. Waar is de vegetarier gebleven? En spinnen, slangen, wilde dingo's... da's nog s wat anders dan een Hooiwagen in de badkamer!
Het sneeuwt nu hier. Alles wordt langzaam wit. Echt hollands weer. De kinderen maken een sneeuwpop op het grasveld. Down under wordt het dus een zandkasteel.
Veel plezier en een dikke kus,
Papa
30 November 2008 - 12:46
Jeroen:
hey schat super mooi en leuk berichtje.
hier is het erg koud en een klein beetje sneeuw.
maar we bellen binnekort weer even oke. hopen dat de foto's ook snel zullen volgen ;)
dikke kus -
30 November 2008 - 13:26
Maarten:
He mif, wat lees ik? australisch kockengen? betekent dat meer dingo's dan inwoners?
Klinkt erg mooi allemaal, leuk dat je gitaar kan spelen, kan je het mij straks ook leren als je terugkomt;)
Groeten en pas op voor de spinnen, ik leef met je mee!
x maarten -
30 November 2008 - 13:35
Thijs:
Nederland is saai Lex!Haha..nee hoor, loopt allemaal z'n gangetje he. Maarten en ik kunnen niet wachten totdat we naar Afrika gaan! Eerst even wat zeep maken en dan rond trekken door de andere landen. Fraser vond ik ook super vet om te doen, het zand komt echt overal!maar wel de moeite waard toch;)
Veel plezier in the Whitsundays, kom je 1 van de witste stranden tegen in de wereld;):)
Kus! -
30 November 2008 - 15:37
Lieke:
Heej Lex!
Super leuk al die verhalen, is weer is wat anders als de koude suffe dagen hier, ben wel jaloers hoor!
Geniet er maar lekker van!
Dikke Kus,
Lieke -
30 November 2008 - 16:53
Sandra:
hoi alexandra
wat gaaf allemaal.Leuk om te horen dat je zo geniet.Ik leer van je verhalen om Nikki makkelijker los te laten.Nikki werkt zich nog helemaal te pletter voor het extra zakcentje.Plannen gewijzigd gaat ook als backpacker naar australie.Het plan is 28 januari.Het gaat opschieten en ze wordt onrustig.Lieve meid heel veel plezier en blijf schrijven terwijl wij hier alweer sneeuwvlokken hebben gezien.groetjes sandra -
30 November 2008 - 19:49
(t) Yvonne H:
Leuk vinden om je varhalen te lezen......GEWELDIG is dat, om te horen hoe geweldig je het daar hebt! Wat een andere wereld. Geniet er maar van want 1/8 deel zit er al weer op.
lieve groetjes van (t)Yvonne -
01 December 2008 - 16:24
Je Oompje Frank:
Hoi daar aan de andere kant van de wereld. Geweldig om je verhalen te lezen. We leven hier helemaal met je mee. Wij zijn net terug uit Frankrijk en je krijgt van iedereen de groeten. Je komt daar denk ik wel van je spinfobie af.Hier in Nederland is niet zoveel te melden. Sinterklaastijd. Koud en vochtig weer. Feyenoord staat nog steeds bijna laatste dus ook dat schiet niet op. Groeten en tot mails. -
02 December 2008 - 10:06
JOhan:
look nice -
05 December 2008 - 16:31
Jos:
Hoi Alexandra, heb je berichtjes gelezen vind het erg leuk om je te volgen in het verre aussieland. Hier gaat alles ook goed we missen je wel bij de TD groetjes Jos -
12 December 2008 - 18:16
Nanny:
Hoi Alexandra, Hoe is het daar? Volgens mij heb je het veel te druk om aan ons te denken. Het is hier koud en ik hoorde net in een programma dat de elfsteden koorts er weer aan kwam!!! Wie weet. Kerst komt er bijna aan. Wat ga jij doen? En waar ben je dan? Groeten van ons allemaal -
15 December 2008 - 12:18
Thijs:
Lexxxie!!
Mooie verhalen en leuke foto's! Die foto's lijken te veel op de mijne.haha. Maggie is leuk eiland he, gewoon relaxed. Ga je skydiven in mission beach?
Ik heb nog weekje studie, dan snowboarden in de kerstvakantie en dan moet ik knallen voor 4 tentamens. Pffff!
Have fun!
Kus!
PS geen bedbugs krijgen, had ik wel gekregen, toen 36 bulten op 1 arm!;)