Carriere als onkruidwieder! - Reisverslag uit Townsville, Australië van Alexandra Weeber - WaarBenJij.nu Carriere als onkruidwieder! - Reisverslag uit Townsville, Australië van Alexandra Weeber - WaarBenJij.nu

Carriere als onkruidwieder!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

13 December 2008 | Australië, Townsville

Jaaa nu heb ik jullie nieuwschierig met deze titel he?! Eerst even een verhaaltje over mijn Whitsundaystrip:

Bericht 6 november

Hallooo!
Vandaag is een speciale dag!!! Ik heb namelijk voor het eerst in mijn reis gedoucht met douchegel, yeaaah!!!! We zitten nu in een hostel waar douchegel aan de muur in de badkamer hangt, dus dat kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan! Voor de rest moet ik jullie nu vast heel hard overtuigen dat ik niet aan het verslonzen ben want dat ben ik echt niet hoor! Bovendien heb ik vandaag mijn 3e was gedraaid dus hygiene ten top vandaag!

Dinsdag tot donderdag zijn we dus met een boot naar de Whitsundays gevaren, een groep van 74 eilanden met als hoogtepunt Whiteheaven beach, dat kennen jullie vast allemaal wel van foto's. Was het 1na mooiste strand ter wereld maar aangezien nr 1 vergaan is ben ik op het mooiste strand ter wereld geweest! We zjin dinsdag om 12 uur smiddags gaan varen, om vervolgens te gaan snorkelen. Voor het eerst in mijn leven! Uiteraard gedroeg ik me als de standaard eerste snorkelaar: Ik stak mijn hoofd onder water en het was zooooo mooi dat ik me meteen verslikte en weer proestend boven water mijn snorkel uitgooide om adem te halen. Maaarr de 2e poging slaagde! Het is zo mooi onder water, wouww! Superveel koraal gezien en uiteraard immens veel vissen! Dus iedereen die altijd tegen mij zeiden dat de vissen banger waren dan mij als ik niet in de zee durfde te zwemmen, zijn bij deze betrapt! Boven water lijkt het alsof er geen vissen zijn, maar asl je je hoofd onder water steekt zwemmen ze OVERAL. Soms zwem je gewoon in een kring van vissen, die naast je, voor je, achter je en onder je maar 10 cm van je af zwemmen. Echt heel mooi. De grootste vis die ik gezien heb was ruim 1 meter groot, dat was wel even schrikken de 1e keer dat we die zagen! 2e keer dat ik proestend bovenkwam was van het lachen toen diezelfde vis zo'n litertje of wat troebel water uitpiste (nooit bij stilgestaan dat vissen dat ook doen). En toen we het snorkelen zat waren en richting het strand zwommen zag ik daar in de verte een oranje zwembroek rondlopen en ik dacht nooo way, dat kan niet anders dan dat dat onze nederlandse vriend Johan is! En ja hoor, hij was echt!! Hem komen we werkelijk overal tegen, verwacht en onverwachts. Maar hoe toevallig is het dat we weer op hetzelfde tijdstip op hetzelfde strand zijn!
Helaas kon ik geen introductieduik doen op de boot, omdat ik me eerst moet laten keuren door een dokter of ik wel mag duiken. (ze moeten je oren en longer controleren enzo). De 2e dag zijn we nog 2 keer gaan snorkelen, en smiddags zijn we dan eindelijk op whiteheavenbeach beland! Echt adembenemend mooi.. Uiteraard 1000 foto's gemaakt, die jullie zo kunnen zien want ik heb eindelijk mijn foto's op een site gezet! Wisten jullie trouwens dat het strict verboden is om dat zand mee te nemen, het schijnt dat als je gepakt word op het vliegveld met wat meegesmokkeld zand van Whiteheavenbeach, dat je een boete krijgt van 7000 dollar ofzo. Of het echt dat bedrag is weet ik niet, maar het is in ieder geval een dure grap!
De 3e dag zouden we eigenlijk gaan snorkelen, maar in plaats daarvan zetten ze ons af ' to do a soooo awsome bushwalk, so sick man! Really stunning! With thousands of butterflies, awsome awsome!! You guys gonna love it!' En daar gingen we dan om 6 uur smorgens (we stonden elke dag om half 6 op) met het speedbootje, om vervolgens door het dorre gras een te hoge berg op te lopen en wel 2 vlinders te zien, en dat met nog moeie benen van al het geflipper de 2 dagen ervoor! Dus dat viel een beetje tegen. Maar voor de rest was het echt een heel mooie trip! Ben ook heel blij dat ik gesnorkeld had voordat ik de 19e aan mijn PADIcursus begin, want ben nu eindelijk van mijn watervrees af! Lag heerlijk 300 meter van de kust af te chillen in het water, terwijl het zo diep was dat als je je hoofd onder water stak je bijna niks zag omdat de bodem zo diep was. De rest van de tijd als we niet aan het snorkelen (of eten) waren, lagen we heerlijk in 1 van de netten in de boot te zonnen, dus zijn nu wel echt aardig bruin!

We zijn nu in Townsville, waar we nog een nachtje blijven (Ja ja! Jullie begrijpen het goed, morgen alweer een dagje douchen met douchegel!!) en dan joinen onze franse vrienden en de italiaan ons weer om met zn 5en naar Magnetic Island te gaan, waar we eindelijk Koala's hopen te zien! Vervolgens hebben we nog tot de 19e weinig plannen, en willen we met zn 5en maar fruit gaan plukken, wat minder saai dan met zijn 2en op een afgelegen farm! Maar of dat er echt van gaat komen durf ik nog niet te zeggen!

Hebben jullie allemaal leuk Sinterklaas gevierd? Wij waren van plan het te doen, maar is er niet meer van gekomen. Maar toen ik vanmorgen wakker werd lag er ineens een briefje bij mn kussen:
Lieve Alexandra,
Zo lang ken ik je nog niet,
Maar dat maakt niet uit volgens Piet
Want jij verdient wel een gedichtje,
Met je zweetgezichtje
In Spanje is het ook vaak heet,
Maar dat interresseert de SInt geen reet
De vraag is of je je wel hebt gedragen,
Of loopt ze alleen maar te vloeken en te klagen?
Poepen in een gat van 15 cm,
Dat kan jij beter
Kijk jij maar rechts, links, rechts in Nederland,
Die opmerking vond ik erg interessant
Nee, zolang je geen kilo popcorn eet,
En de Griese van je achternaam heet
Ben je echt een lieve meid,
Zonder gekheid!
Liefs Sint en Piet

Had Anne een gedichtje voor me gemaakt! Jullie begrijpen vast de helft niet want zijn natuurlijk allemaal dingen die we hier meemaken, maar wou het er toch even opzetten! Leuk van dr he?! (Heb uiteraard een mooi gedichtje teruggeschreven). Laatst hadden we dus een discussie, omdat ik er heilig van overtuigd was dat je in NL als je oiversteekt naar rechts, links, rechts kijkt, en hier andersom. Dat werd een weddenschapje die ik verloren had toen we de eerste de beste Nederlandse voorbijganger tegenkwamen! Het is hier trouwens 34 graden!! Errg warm dus.. niet echt lekker meer! Vandaar dat we nog even wachten met naar Cairns gaan, want daar zal het nog warmer zijn.

Nou dat was zo'n beetje onze afgelopen week! Jullie nog leuke dingen meegemaakt?
Wisten jullie trouwens dat ik nog geen 1 kangeroe heb gezien, maar wel suuuperveel koeien!! Voelt net als thuis af en toe, haha.
Nou mijn foto's staan dus eindelijk op een site! De link is http://www.mijnalbum.nl/Album=C7CEJBQK . De foto's staan helaas niet op volgorde, maar het er wel bijgezet welke plaats het is enzo. Heb maar snel wat foto's eruit gepikt want heb bijna 1400 foto's al! Hoop dat jullie ze leuk vinden!!!
Liefs Alexandra

Bericht 13 november:

Ja dit word teen heel lang verhaal voor jullie! Bovenstaand berichtje had ik vorige week getypt, maar toen deed mijn site het niet. Vervolgens liet ik mijn usbstick in Townsville liggen terwijl ik 6 dagen op Magnetic Island zat, maar nu ben ik weer in Townsville een paar uurtjes en kan ik jullie eindelijk mijn berichtje sturen!
Zondagochtend namen we de ferry om 2 of 3 daagjes naar Magentic Island te gaan. Daar aangekomen ontmoetten we meteen 2 nieuwe gezellige nederlandse meisjes, en Roos, oudschoolvriendinnetje van Anne waar we vaker een paar daagjes mee zijn, en nog een nederlandse en duitse jongen waar we vaker mee opgetrokken hadden, dus dat was meteen supergezellig! Magnetic Island is hét eiland om koala’s te kijken, dus smiddags hebben we een 3 uur lange bergwandeling gemaakt, heel zwaar middag op de dag in de brandende zon, maar het was de moeite waard want we hebben de koala’s gespot! Echt de lieeeffste beestjes die er zijn, ik denk dat ik er een meeneem naar schiphol!! Tijdens zo’n wandeling zie je trouwens heel veel groene mieren, die kan je van een tak afpakken, en dan moet je aan de kont van die mier likken (sorry ik weet even geen subtielere beschrijving) en dan smaakt het naar lemon! Klinkt jullie misschien vies in de oren, maar is best lekker! Haha.
De volgende dag hebben we de bus gepakt naar Horseshoe Bay, daar liggen netten in het water zodat je in de zee kan zwemmen zonder dat je gestoken wordt door kwallen. Die netten zijn maar 10 bij 10 meter, dus viel een beetje tegen. Je kan trouwens niet alleen niet in het water zwemmen voor de kwallen, ook voor de haaien. En vanaf het strand zie je in de verte allemaal gele ballen in het water liggen, het schijnt dat ze daar elke ochtend en middag vlees aan hangen om de haaien te voeren. Zo zijn ze weldoorvoed en zullen ze niet dieper de baaien inkomen om mensen aan te vallen. Leuk om te weten voor de duikers!
Eind van de middag hebben we weer een kleine wandeling gemaakt en nog wat koala’s gezien. Ondertussen zaten Anne en ik helemaal onder de bultjes op onze armen, schouders rug en benen. Er is een soort muggenplaag in North Queensland nu, dus eerst dachten we dat het musquitos waren. Maar toen werd het steeds erger en erger, en leek het verdacht veel op de beruchte bedbugs!! Maar we hebben het aan de Australiers achter de receptie in het hostel gevraagd en het bleken gelukkig geen beten van bedbugs (vlooien) te zijn, maar van sandfly’s. Door het hete weer komen die uit de grond en bijten ze je. We zagen er echt 2 dagen niet uit, maar nu zijn ze gelukkig bijna helemaal weg! Vervolgens hadden we het zo naar ons zin op Magnetic dat we nog een paar nachten verlengd hebben, tot en met afgelopen nacht. We hadden nog steeds in ons achterhoofd dat we echt werk moesten zoeken toen bij de receptie een advertentie stond: Labourer gezocht, dus ik trok me stoute flipflops aan en ging maar eens informeren! En toen was ik zo idioot om een baantje aan te nemen om 8 uur per dag in de bloed en bloedhete zon onkruid te wieden voor 100 dollar per dag! Toen ik het Anne en Roos vertelde lagen ze in een deuk, maar 5 minuten later had ik ze zover dat ook zij het baantje aangenomen hadden! Dus smiddags gingen we met zn 3en voor het eerst 4 uurtjes werken, we kregen een xl-tshirt met ‘Poolboy on Magnetic’ erop, tuinhandschoenen, een hoed en een heleboel zonnebrand en daar gingen we! Let’s go pick some weed! Het eerste halfuurtje was echt hilarisch, hard gelachen om hoe we met zn drieen door de tuinen banjerden in onze outfits. Maar toen we na een half uurtje nat van het zweet waren en nog zo lang moesten, een pijnlijke rug van het bukken hadden, en een hoop vieze spinnen tegenkwamen werd het wat minder grappig. Volgende dag gaf Roos op, dus gingen Anne en ik dapper smorgens 4 uurtjes werken. Grootste deel van de tijd hebben we ons onder de bosjes verstopt om wat schaduw te pakken en de tijd uit te zitten, (en 4 uur lang zag ik uiteraard Contimeta in een roze wolk voorbij fladderen, verlangend naar een baantje als dat!) en toen die 4 uur eindelijk om waren zeiden we tegen elkaar: Nooooooit weer. Dus dat was alweer het einde van mijn carierre als Weedpicker! Toch waren we wel een beetje trots op elkaar, want nu zijn we toch wel echt échte backpackers!
De rest van de dagen hebben we lekker niks gedaan, heerlijk dagen aan het zwembad gelegen met een boek! Gister was onze eerste beruchte Fullmoonparty! Was een leuke avond, maar voel me nu een beetje beroerd na 3.5 uurtjes slapen. Over 3 uurtjes hebben we de bus naar Mission Beach, strakjes afscheid nemen van onze franse vrienden, die waren natuurlijk ook op Magnetic, en die zien we een lange tijd niet!! Dus dat is jammer, maar gelukkig hebben we deze week weer een hoop nieuwe leuke gezellige mensen ontmoet!

Nou. ik denk dat ik nu wel even genoeg geschreven heb!

Ohja PS: Ik heb al sinds ik in australie ben een nieuw nederlands nummer, mijn oude bestaat niet meer. Dus mijn nederlandse nummer is 0648637390. Mijn Australische nummer, mochten jullie het leuk vinden om te bellen of smsen! Is +61450739384.
Wat ik trouwens nog vergeten te vertellen ben, ik had van mama een ring gekregen voordat ik naar Australie ging, die ik om me linkerhand heb. En ik ben in die maand tijd denk ik al 15 keer gevraagd of ik getrouwd of verloofd ben haha.
Nou nu ben ik echt uitverteld! Daaaaaaaaaaaaaag

• 13 December 2008 - 09:44

Nanny:

Hoi Alexandra, wat geweldig om je verhalen weer te lezen. Helemaal super om zo in een zee te kunnen snorkelen. Geniet ervan en we bellen je!
    Groeten van ons allemaal uit het koude Klundert

• 13 December 2008 - 12:19

Marja:

Hé Alexandra,zou de tijd hier dan echt sneller gaan, terwijl we zoveel minder meemaken? Wij hebben al december!!
    Ben trots op je, kleine weedpicker. En waar die ring al niet goed voor kan zijn!
    Alle verhalen klinken weer fantastisch, lieve dochter, zie je gauw op msn of skype!
    Dikke kussen!

• 13 December 2008 - 12:52

Inge:

hai alexandra, wat een heerlijke reis ben je aan het maken. leuk om het allemaal te lezen, wat een andere wereld dan hier waar het op het moment vriest. wilbert en ik gaan morgen naar je moeder en gerard. veel plezier groetjes van allemaal inge

• 13 December 2008 - 13:31

Anita:

Wat een verhalen, wat een verhalen .. :D Klinkt allemaal fantastisch ! Geniet ervan meid, liefs !

• 13 December 2008 - 13:44

Charlotte:

alex! wat een heerlijke verhalen weer..! ik mis je wel hoor, het oliebollen bakken komt er weer aan! wat moet ik nou toch zonder jou! de vader van philip vroeg of ik ze dit jaar voor hun wil bakken:P en voor me buurvrouw! konden we eindelijk ons kleine bedrijfje opstarten! zoiezo volgend jaar weer he!

hee je oude nummer kan ik dus verwijderen en gewoon die nederlandse ervoor in de plaats zetten?

xboxen kunnen we trouwens ook niet meer want ik heb m meegenomen naar grunn! echt bizar dat me broer dat niet erg vond:P dus dan moet je als je terug bent naar grunn komen haha

veel plezier nog schat!

(L)

• 13 December 2008 - 18:42

(t)Yvonne H:

Alexandra, wat gebeurt er met je????
    zwemmen tussen haaien en kwallen, likken aan de kont van een groene mier en..... onkruid wieden in de bloedhete zon!
    Wat een geweldige verhalen. Zoals jij het schrijft is het net alsof we steeds even bij je zijn. Ik ben nu al wer benieuwd naar je volgende 'waarbenjij'.

liefs van ons uit Zoetermeer

• 14 December 2008 - 10:55

Lotte Bosman:

Lieve Lex,

wat een onwijs leuke verhalen weer allemaal! Gaaf man! Ik kan me nog een dagje Italie herinneren dat de vlag uit ging omdat je 10 meter van de kant durfde ;) En onkruid wieden heb ik je bij ons in de tuin nog nooit zien doen! Echt super allemaal, ben blij dat je het zo naar je zin hebt. Voor mij nog 2 maandjes en dan ben ook ik weg, spannend! Ik blijf je zeker volgen, ook vanuit Bolivia!

Dikke kus

• 14 December 2008 - 17:48

Charles Merk:

Hoi Alexandra,jaloers worden op dingen komt bij mij wel eens voor, maar als ik zo de dingen lees en vooral zie via jou foto's moet ik bekennen dat ik aardig jaloers ben.
    Wij blijven je op de voet volgen.Heel veel succes en vooral plezier. Charles

• 15 December 2008 - 12:18

Thijs:

Lexxxie!!
    Mooie verhalen en leuke foto's! Die foto's lijken te veel op de mijne.haha. Maggie is leuk eiland he, gewoon relaxed. Ga je skydiven in mission beach?
    Ik heb nog weekje studie, dan snowboarden in de kerstvakantie en dan moet ik knallen voor 4 tentamens. Pffff!
    Have fun!
    Kus!

PS geen bedbugs krijgen, had ik wel gekregen, toen 36 bulten op 1 arm!Wink

• 17 December 2008 - 20:17

Yvonne W:

Ha Lex,

Ik vraag me af of je ooit hier weer kunt wennen na zoveel avontuur ;). Geweldig, nou mocht ik geen tijd meer hebben, alvast hele fijne kerstdagen in de warmte en fantastische jaarwisseling. Jij begint eerder aan 2009 dan wij.
    Liefs,
    Yvonne en Rob